Статус

НеСеминарът „Ново Начало“ на Юли Тонкин

Чували ли сте за НеСеминара „Ново Начало“ на Юли Тонкин, който се състоя на 16-ти януари?

Да – НеСеминарът – правилно го прочетохте, не е правописна грешка, която може  да съм допуснала при изписването.

Ако не сте чули сега можете да прочетете моят Разказ за него 😉Добре Дошли на НеСеминарът

Преди няколко месеца за първи път попаднах на информация в интернет за предстоящия НеСеминар и тъй като вече знаех кой е Юли проявих интерес към събитието. Събитието щеше да се състои през януари и все още имаше свободни билети. Тогава не взех решение дали да купя билети за мен и Боби и то времето си мина, работата и ангажиментите ни завъртяха и даже забравих за събитието.

По някаква случайност на съдбата (само дето няма случайности, всичко си има първопричина) една приятелка се свърза с мен и ме насочи към публикация, чрез която се набираха Доброволци за събитието на Юли. Добоволците се търсеха по видове дейност, които бяха доста разнообразни като в тях се включваха и Фотограф и Танци и много други.  В съзнанието ми се промъкна идеята колко готино би било да бъдем Доброволци със съпруга ми (Боби), който да отрази събитието като фотограф, а аз да участвам в танцовата му част (тъй като танците са ми страст и удоволствие и от малка танцувам различни стилове като съм преминала от спортни и латино танци, през хип-хоп и зумба чак до прекрасните ни народни танци).
Този път не се колебах и споделих идеята си с Боби, на който тя определено се хареса и то толкова, че веднага кандидатствахме за Доброволци. По стечение на обстоятелствата се оказа, че Доброволците вече са минали  през една ориентационна среща и им предстои втора такава, която бе след няколко дена даже.

Подготвихме се ние (психически) и отидохме на срещата, на която се запознахме с водещия Юли Тонкин, прекрасната му жена Бени Тонкин от Здравей и с другите ентусиасти Доброволци. След запознаването и въведението в организационните дейности се разделихме по групи, според които щяхме да извършваме различни задачи в самия ден на НеСеминара. Идеята бе да улесним организацията и да помогнем на участниците с насоки, препоръки и отговори на въпросите им. Срещата бе страхотна, зареждаща и определено след нея очаквахме с нетърпение да дойде деня на НеСеминара.

Денят на НеСеминарът Ново Начало

Беше ранна утрин, когато отворихме очи и с изненада видяхме, че София е потънала под пелерина от пухкав бял и нежен сняг. „Е, дойде най-накрая зимата“ си казахме с Боби и се натоварихме на колата на път за залата, в която щеше да се проведе НеСеминарът. Обявеният му начален час бе 10 ч., но за нас Доброволците той започна в 7 ч. и продължи до самия му край, който бе в полунощ 🙂

Залата бе пълна, дойдоха над 1000 участника, може да са били и 1500 в такива мащаби човек губи представа, сред който имаше и много пътуващи от различни краища на България. Имаше хора от всички възрасти (без деца, разбира се), хора с различни професии и занимания, но всички с една обща идея и нагласа – да дадат Ново Начало в живота си и да пробудят Вътрешната си Сила за нови подвизи!

Ето малко снимки на залата от преди и след началото на събитието:

Залата преди началото на НеСеминарът
Работните тетрадки за участниците
Залата пълна с участници
Юли в светлината на прожекторите

 

Като задачи, ние Доброволците, имахме да помогнем на участниците да се регистрират бързо и лесно, да се ориентират в и около залата и да им помогнем да се забавляват по време на НеСеминара 🙂 Бяхме екипно облечени в жълти тениски и лесно разпознаваеми от далече, а ето и доказателство:

Щурите Доброволци

Та да кажа и няколко думи за самия НеСеминар. Темите от него, бяха разделени на раздели като имаха за цел да накарат всеки участник да се замисли над своето положение, защо е такова и как би могъл да го промени към по-добро. Водещият на събитието Юли говореше от личен опит и разказваше при него какво работи и какво не работи като провокираше хората да намерят своя път (без да налага своя). Идеята му бе да събуди хората и да ги провокира към промяна. Имаше кратки паузи за размисъл на участниците, и за да могат да ги запишат в тетрадките си. Самите тетрадки бяха много полезни най-вероятно са помогнали на хората да придобият Яснота върху живота си, а както всички добре знаем от думите на Юли „Яснотата е Сила„.

Интересен факт бе продължителността на Несеминарът, както вече казах той започна в 10 ч. и приключи в 24 ч… Това бяха цели 14 часа за участниците и цели 17 часа за нас Доброволците! И най-вече това бяха цели 12,5 часа на сцена за Юли Тонкин, представяте ли си как е издържал!?! Според мен той прикрит бот или някаква друга машина, но нямам доказателство за това… Шегувам се, разбира се, адмирации за силата и издръжливостта му! 🙂

Предоставям още няколко хубави моменти от събитието и участието на публиката в тях:

Юли и участниците
Участниците се прегръщат с непознати
Прегръдките продължават
Е, сега не ви ли е по-добре?

 

Докато протичаше НеСеминарът ние Доброволците също имахме възможност да се забавляваме и да позираме пред камерите:

Доброволците се вихрят на сцена
Аз и Тани
Ние с Боби

 

Ето така изглеждаме част от Доброволците скупчени за групова снимка:

Групова снимка на част от Доброволците

В крайна сметка събитието бе зареждащо, вдъхновяващо, запомнящо се и определено ползотворно за тези, които вървят по пътя на себереализацията и усъвършенстването.

За нас Доброволците мога да кажа бе нещо повече от това, защото ни събра и обвърза с обща кауза. Страхотни нови запознанства и контакти се сформираха, а сигурна съм, че и за част от участниците това важи.

А вие бяхте ли сред тях, какво е вашето преживяване от събитието?
С удоволствие ще очаквам вашите коментари и мнения за НеСеменинарът и/или Разказа към него 🙂

До нови виртуални и реални срещи, мили хора!
П.П. Може да намерите още сними от събитието тук.
Всички прекрасни снимки са дело на Боби (Борха Боби Арт)
!


ping fast my blog, website, or RSS feed for Freebgtop-logo-80x15

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.