Изображение

Виена – зимно приказна и великолепна

Виена. Столица на великолепието, реда и чистотата

Като всички нас, бях чувала само хвалебствени думи за красотата и великолепието на Виена. Така и не я бях виждала с очите си… До преди няколко седмици, когато имах удоволствието да я посетя с любимия човек.

Ратхаус и Коледният базар
Ратхаус и Коледният базар

Както знаете, преди няколко седмици с Боби си направихме пътешествие до няколко централноевропейски столици. Това бяха Будапеща, Прага, и разбира се, тъй великолепната Виена, в чийто красоти ще се потопим с настоящия Разказ.

Коледна украса на Мария Тереза плац
Виена със свето великолепие е вдъхновявала редица архитекти, опитващи се да пресъздадат красотите й. Редица музиканти, желаещи да изпеят изяществото й. Редица писатели, опитващи се с думи да я опишат.

Дворецът Хофбург
Дворецът Хофбург

Е, това е трудно задача, затова днес ще приложа друг подход, за да ви покажа колко е красива Виена. Нека творческите кадри на фотографа (Боби) ви пренесат в зимно приказната Виена. Нека започнем със:

Сградите, площадите и улиците на Виена:

които са толкова добре поддържани и почистени, че е невероятно удоволствие да се разхождаш сред тях и да ги гледаш. От всякъде лъха чувство на аристократизъм и благородство 🙂 А сега нека да преминем през изключително красивите и добре поддържани

Замъци, Катедрали и църкви на Виена:

и да стигнем до така известната Виенска опера, която е сред най-красивите, впечатляващи и известни оперни театри в света. Разкошът й е труден за описване с думи, за това нека видим снимки на

Виенската опера – отвън и отвътре:

за да завършим разходката с обиколка на красиво осветените

Коледни базари и вечерни виенски улици:

Виена е достойна за възхвалата, която е получавала през години и продължава да получава и днес. Това е град, който е колкото добър за туристически посещения, толкова е и за живеене. Не случайно е на челно място в класациите за Най-добър град за живеене.

Благодаря за вниманието и интереса и ви оставям с пожелания за Светли Коледни празници!

До нови срещи в Разкази за Живота!

Ето няколко места, където да отседнете в района!

Booking.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.